Educatief speelgoed voor
elke leeftijd
 •  

  YOPPLES op de basisschool

  YOPPLES op de basisschool Veel basisscholen zijn al jarenlang ingedeeld met exact hetzelfde speel attributen. Een poppenhoek, een bouwhoek, een spelletjeshoek en een verkleedhoek; elke basisschool heeft ze wel. Toch is tegenwoordig te merken dat de..
 •  

  Werken met je handen versus digitaal

  Werken met je handen versus digitaal Digitalisering van het onderwijs. Er is veel over te doen en, net als bij veel maatschappelijke kwesties zijn er voor- en tegenstanders. Aan de ene kant zijn er de mensen..
 •  

  Vernieuw je school, wees ondernemend

  Vernieuw je school, wees ondernemend Buiten spelen, vies worden, de natuur ontdekken. Kinderen toen het tegenwoordig minder. Door de technologische ontwikkelen groeien onze kinderen op in een cultuur van Ipads en smartphones. Kinderen spelen minder buiten, gebruiken..
 •  

  Sociale- en culturele vaardigheden

  Sociale- en culturele vaardigheden Er zijn, volgens het model over 21e eeuwse vaardigheden elf competenties die leerlingen moeten ontwikkelen voor de toekomst. Welke deze elf vaardigheden zijn kun je lezen in een eerder blogpost die wij..
 •  

  Samenwerken en communicatie

  Samenwerken en communicatie 21e eeuwse vaardigheden, of 21st century skills, zijn competenties die leerlingen nodig hebben om succesvol deel te nemen in de maatschappij van de toekomst. Door te spelen met YOPPLES worden bij kinderen acht..
 •  

  Probleem oplossen en creatief denken (21e eeuwse vaardigheden)

  Probleem oplossen en creatief denken (21e eeuwse vaardigheden) Het spelen met YOPPLES stimuleert de ontwikkeling van acht van de elf vaardigheden die kinderen in het (basis)onderwijs zouden moeten ontwikkelen. Het gaat hier om de vaardigheden samenwerken,..
 •  

  Kritisch denken en zelfregulering

  Kritisch denken en zelfregulering De uitleg omtrent 21e eeuwse vaardigheden achtten wij voor jullie van belang voor het onderbouwen van zowel ons product als onze beweegredenen voor het maken van ons product. In een blogreeks van..
 •  

  Bouwen aan verborgen talenten

  Bouwen aan verborgen talenten Zoals we in een eerder blog al schreven scoort het Nederlandse onderwijs goed in het PISA-onderzoek. Zelfs zo goed dat we kunnen zeggen dat we bovengemiddeld zijn in het onderwijzen van onze..
 •  

  Doe het anders; een stukje Finland in de school

  Doe het anders; een stukje Finland in de school Het driejaarlijks onderzoek naar de prestaties van leerlingen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), ookwel het PISA-onderzoek genaamd, toonde de laatste keer weer aan..
 •  

  21e eeuwse vaardigheden

  21e eeuwse vaardigheden Welke vaardigheden hebben jongeren in de toekomst nodig om succesvol te zijn in de samenleving? En wat kan het onderwijs doen om de ontwikkeling hiervan te stimuleren? Deze vragen worden door SLO en..
Review:
 • Review Blauwe Aventurijn, Utrecht

  Onderstaande review van de Blauwe Aventurijn uit Utrecht zijn we super blij mee! Beste Yopples, Sinds een jaar gebruiken wij Yopples in onze groepen: vanaf groep 1 tm 8. Graag deel ik enkele ervaringen van leerkrachten met jullie.

  Lees meer

 • OBS Oog in Al, Montessori

  Onderstaande feedback kregen wij vanuit het Montessori onderwijs in Utrecht. Als school Montessori geaccrediteerde school voor primair onderwijs vinden we het belangrijk om kinderen zelfstandig aan de slag te kunnen laten gaan met materiaal voor ruimtelijke ontwikkeling. Wanneer er ook nog samengewerkt kan worden is dat een sterk pluspunt. Het materiaal van Yopples blijkt daarvoor een goed hulpmiddel.

  Lees meer

 • Marstyle

  'We hebben de YOPPLES nu 2 weken in huis en mijn kinderen spelen er nog altijd veel mee en combineren het ook graag met ander speelgoed: verkleedkleren, schatten, tienerpoppen en knuffels… Ik ben zelf bijzonder enthousiast over de educatieve waarde en veelzijdigheid. Naar mijn mening is dit een ideaal concept om kinderen uit te dagen'.

  Lees meer

 • mamaliefde.nl

  Vlakkies is ontzettend veelzijdig speelgoed waarbij de fantasie van je kinderen de grens is. Perfect geschikt als constructief speelgoed, maar ook om te ontdekken en rollenspel mee te spelen. Oftewel het perfecte open-end play waarbij het kind zijn eigen spel kan bedenken en waar ik groot voorstander van ben.

  Lees meer

 • Buitenschoolse opvang Kids Aktief Amsterdam

  Ik mocht een probeerpakket YOPPLES ontvangen voor de BSO’s. Na de doos te hebben uitgepakt stond er binnen mum van tijd een soort zelfgebouwd IKEA kastje van allerlei kleuren met aparte vakjes om spullen in op te bergen. Ik was zelf verbaasd over de kwaliteit van het gebouwde, stevig en solide.

  Lees meer

 • Basisschool De Twee Wieken

  Sinds een half jaar gebruik ik de YOPPLES ion mijn kleutergroep. De kinderen reageerden vanaf het eerste begin enthousiast op de mooie, stevige, kleurige platen. Na een korte instructie over het verbinden konden mijn leerlingen er meteen mee aan de slag. Er ontstonden al snel prachtige bouwwerken, van torens en tunnels tot dierenhokken en hinkelbanen, er zijn zoveel mogelijkheden...

  Lees meer

Wil jij meer weten over Yopples in het basisonderwijs?

Download dan nu de brochure, en lees alles over Yopples in het basisonderwijs!
download brochure