Eindeloze mogelijkheden voor
urenlang plezier

Bekijk Video

YOPPLES op de basisschool

Veel basisscholen zijn al jarenlang ingedeeld met exact hetzelfde speel attributen. Een poppenhoek, een bouwhoek, een spelletjeshoek en een verkleedhoek; elke basisschool heeft ze wel. Toch is tegenwoordig te merken dat de basisscholen, met onze veranderende eisen aan het onderwijs, opzoek zijn naar een vernieuwde manier waarop onze kinderen kunnen spelen binnen het onderwijs. YOPPLES kan hier een grote verandering in brengen.

Het idee achter YOPPLES

In eerste instantie is YOPPLES gebouwd op zowel de educatie van kinderen, als het vermaken van kinderen. Speelgoed moet immers altijd aantrekkelijk zijn voor kinderen om te gebruiken. Vanuit een wens naar speelgoed dat zowel jong als oud aanspreekt zijn we gekomen op bouwblokken. Omdat we het belangrijk vinden dat kinderen samen zouden bouwen hebben we de originele houten bouwblokken achter ons gelaten en zijn we gekomen op het idee van de gekleurde vlakken.

Mede doordat YOPPLES vlakken zijn en geen blokken, is er een onbegrensde mogelijkheid aan bouwwerken te maken. Daarnaast maakt de grootte van de vlakken het mogelijk om bouwwerken te maken waar kinderen zelf ook in kunnen spelen. Ze kunnen zodoende hun creativiteit nog meer stimuleren door zelf deel te worden van hun creaties.

Fijn voor kinderen, nog fijner voor leraren

Door de oneindige mogelijkheden die YOPPLES biedt is het voor kinderen super aantrekkelijk om mee te spelen. Ze raken er letterlijk niet mee uitgespeeld. Wanneer ze een idee volledig hebben uitgewerkt kunnen ze samen denken over een ander idee en dat uitvoeren. Bij kinderen die samen spelen met YOPPLES is dan ook te zien dat ze elkaars ideeën aanvullen en samen tot iets nieuws komen. Een prachtig gezicht!

Maar niet alleen voor kinderen is het fijn, ook voor leraren is dit vriendelijk speelgoed. Waar huidig bouwspeelgoed namelijk voor veel lawaai en rommel zorgt, is de YOPPLES geluidloos en enorm makkelijk op te ruimen. Ook qua ruimte is het vriendelijk. Wanneer kinderen klaar zijn met het spelen kunnen de vlakken weer op elkaar worden gelegd en weggestopt in de kast. En wat dacht je van het lesgeven? De vlakken kunnen ook worden gebruikt tijdens de les. Zo kunnen ook lesuren interactiever worden.

Enkel positieve berichten

Van de scholen en mensen die ons product hebben geprobeerd hebben we louter positieve reacties ontvangen. Veelal wordt benadrukt dat de YOPPLES niet alleen heel aantrekkelijk voor de kinderen is, ook stimuleert het de creatieve geest enorm. Zo zouden veel kinderen ander speelgoed erbij pakken om te combineren met de bouwcreaties die ze met YOPPLES hebben gemaakt. Daarnaast zou het ‘leer proces’ betreffende het gebruik van YOPPLES goed te zien zijn. Waar kinderen zich eerst nog beperken tot he tweedimensionaal spelen met de bouwstenen op de vloer, zullen ze al gauw ontdekken dat er vele andere mogelijkheden zijn en overgaan op het maken van driedimensionale bouwwerken.

Deel dit verhaal:

Geschreven door:

Yopples

Zoeken

Review:
 • Review Blauwe Aventurijn, Utrecht

  Onderstaande review van de Blauwe Aventurijn uit Utrecht zijn we super blij mee! Beste Yopples, Sinds een jaar gebruiken wij Yopples in onze groepen: vanaf groep 1 tm 8. Graag deel ik enkele ervaringen van leerkrachten met jullie.

  Lees meer

 • OBS Oog in Al, Montessori

  Onderstaande feedback kregen wij vanuit het Montessori onderwijs in Utrecht. Als school Montessori geaccrediteerde school voor primair onderwijs vinden we het belangrijk om kinderen zelfstandig aan de slag te kunnen laten gaan met materiaal voor ruimtelijke ontwikkeling. Wanneer er ook nog samengewerkt kan worden is dat een sterk pluspunt. Het materiaal van Yopples blijkt daarvoor een goed hulpmiddel.

  Lees meer

 • Marstyle

  'We hebben de YOPPLES nu 2 weken in huis en mijn kinderen spelen er nog altijd veel mee en combineren het ook graag met ander speelgoed: verkleedkleren, schatten, tienerpoppen en knuffels… Ik ben zelf bijzonder enthousiast over de educatieve waarde en veelzijdigheid. Naar mijn mening is dit een ideaal concept om kinderen uit te dagen'.

  Lees meer

 • mamaliefde.nl

  Vlakkies is ontzettend veelzijdig speelgoed waarbij de fantasie van je kinderen de grens is. Perfect geschikt als constructief speelgoed, maar ook om te ontdekken en rollenspel mee te spelen. Oftewel het perfecte open-end play waarbij het kind zijn eigen spel kan bedenken en waar ik groot voorstander van ben.

  Lees meer

 • Buitenschoolse opvang Kids Aktief Amsterdam

  Ik mocht een probeerpakket YOPPLES ontvangen voor de BSO’s. Na de doos te hebben uitgepakt stond er binnen mum van tijd een soort zelfgebouwd IKEA kastje van allerlei kleuren met aparte vakjes om spullen in op te bergen. Ik was zelf verbaasd over de kwaliteit van het gebouwde, stevig en solide.

  Lees meer

 • Basisschool De Twee Wieken

  Sinds een half jaar gebruik ik de YOPPLES ion mijn kleutergroep. De kinderen reageerden vanaf het eerste begin enthousiast op de mooie, stevige, kleurige platen. Na een korte instructie over het verbinden konden mijn leerlingen er meteen mee aan de slag. Er ontstonden al snel prachtige bouwwerken, van torens en tunnels tot dierenhokken en hinkelbanen, er zijn zoveel mogelijkheden...

  Lees meer

Wil jij meer weten over Yopples in het basisonderwijs?

Download dan nu de brochure, en lees alles over Yopples in het basisonderwijs!
download brochure