Ons verhaal

YOPPLES is ontstaan naar aanleiding van het idee van Stef Kampinga, oprichter van YOPPLES. In de loop van zijn leven ontwikkelde Stef een verlangen naar het samenbrengen van de mens voor een harmonieuzere wereld. Een liefde voor speelgoed en een dosis creativiteit bracht hem tot het idee van YOPPLES. Ga mee op reis door het verhaal van Stef en de bijzondere totstandkoming van het YOPPLES speelgoed.

 • Oktober
    2017

  Oktober 2017 - Nieuwe website voor YOPPLES

  Na de herpositionering was het tijd voor een nieuwe website en goede SEO aanpassingen. Achteraf gezien bleek het flink veel werk en liep het traject een paar maanden uit. Het resultaat is, door het nemen van wat extra tijd, geheel naar onze wens.

 • Januari
    2017

  Januari 2017 - Nederlandse onderwijs tentoonstelling

  YOPPLES staat op de Nederlandse Onderwijs tentoonstelling in Utrecht. Het is een groot succes maar bovenal is het leuk om de onderwijspassie van de leerkrachten te ervaren.

 • December
    2016

  December 2016 - Lesboek met bouwopdrachten gereed

  Om in te spelen op de vraag, bedenkt Stef 31 bouwopdrachten. De bouwwerken worden op video vastgelegd en naar Qasim in Pakistan gestuurd, die ze verwerkt tot bouwplaten. Het lesboek krijgt de naam “samenwerken en bouwen in een nieuwe wereld” Zoals de samenwerking tussen Qasim en Stef als verbinding tussen verschillende culturen

 • Augustus
    2016

  Augustus 2016 - YOPPLES teambuilding

  Tijdens Festival “de Zandbak” hebben wij YOPPLES ingezet. Als materiaal voor teambuilding geeft inzicht in teams en de posities van mensen in die teams. Wie is de architect en wie is de engineer? Wie is de manager? Wie vindt creatieve oplossingen voor complexe problemen en wie raakt gefrustreerd als iets niet lukt. YOPPLES geeft inzicht in wie goed is in zijn rol en wie beter een andere rol in het team kan vervullen. Hoe pak je als team een opdracht aan en hoe succesvol ben je daar als team in?

 • Juli
    2016

  Juli 2016 - YOPPLES in het onderwijs

  De Hogeschool Utrecht doet onderzoek naar de Toepassing van YOPPLES in het onderwijs. Het resultaat is verbluffend. YOPPLES blijkt het enige beschikbare materiaal waarmee maar liefst acht van de elf 21ste eeuw vaardigheden kunnen worden aangeleerd. Het onderzoek wordt omgezet in het boekje “YOPPLES in het onderwijs” is gereed.

 • Mei
    2016

  Mei 2016 - Vlakkies is verleden tijd

  YOPPLES heeft zichzelf herpositioneerd en laat de naam Vlakkies vallen. Reden is dat het product veel groter is dan alleen Nederland. Vlakkies blijkt daarin een onhandige naam. YOPPLES is bedacht door Stef. Het is een verbastering van het woord YOPP dat de betekenis van Extreme Fun en Happiness in zich
  draagt. Vanaf nu is YOPPLES de nieuwe, internationale naam.

 • Februari
    2016

  Februari 2016 - Herpositionering

  “In februari 2016 merkte we dat het product veel groter was dan alleen Nederland. De naam Vlakkies paste daar niet goed tussen dus besloten wij ons te herpositioneren. Er wordt een herpositioneringsproces gestart en duizenden namen worden beoordeeld en gewogen.

 • December
    2015

  December 2015 - Meest innovatieve speelgoed van 2015

  YOPPLES wint, onder de oude naam Vlakkies, de prijs voor meest innovatieve speelgoed van 2015.

 • Juni
    2015

  Juni 2015 - Productlancering

  Na een traject van anderhalf jaar, waarbij Rick, Coranda en Jaqcueline de productie verzorgden, zijn 25.000 plaatjes verpakt en opgeslagen in het kantoor van Vlakkies in Oud-Alblas.

 • April
    2015

  April 2015 - Productie gestart

  Na een zorgvuldige selectieprocedure worden 25.000 plaatjes en  klittenband besteld. Overdag werken als projectmanager, in de avond en in het weekeind klittenband knippen.

 • December
    2014

  December 2014 - Ontwikkeling machines

  Samen met een machinebouwer ontwikkelt Stef een productietafel en een knipmachine. Vervolgens volgt een lang traject van testen en optimaliseren van het productieproces.

 • Oktober
    2014

  Oktober 2014 - CE markering

  YOPPLES komt, onder de oude naam Vlakkies, in één keer door de CE keur proeven en ontvangt het CE keurmerk.

 • April
    2013

  April 2013 - Product geboren

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  In april 2013 werd het idee van het plaatje met klittenband geboren.
  ‘’Op een avond in april 2013 gebeurde er iets tijdens mijn dagelijkse meditatie. Ik zag de plaatjes voor me, ook al had het toen nog geen naam. Ik zag kinderen er mee spelen en leren, zij hadden plezier en er was harmonie. Ik wist intuïtief dat ik hier mee aan de slag moest. Ik wist al dat ik mensen wou verbinden en nu wist ik ook hoe! Als wij kinderen leren elkaar te respecteren en samen te laten werken kan de wereld daar later zijn vruchten van plukken.’’ – Stef

 • 2009
     

  2009 - Mediteren

  In 2009 kwam Stef in een burn-out. Met hulp gooide Stef zijn leven compleet om en begon hij o.a. met mediteren.
  ‘’Door de burn-out was ik er ruim een jaar lang slecht aan toe. Met hulp gooide ik mijn leven om, begon weer te sporten en gezond te eten. Uiteindelijk besloot ik te mediteren, wat mijn kijk op het leven en de wereld tot dan toe veranderde. Ik begon mij zorgen te maken over de individualisering en de manier waarop wij als mensen met elkaar omgaan. Er is zoveel ellende in de wereld en daar wilde ik verandering in aanbrengen. ik besloot dat ik mensen echt met elkaar wilde verbinden.‘’ – Stef

 • 2001
     

  2001 - Werken als projectmanager

  ‘’In 2001 begon ik met werken als projectmanager. Hierbij ontdekte ik hoe leuk het is om met allerlei verschillende mensen te werken. Ik besefte dat mensen in hokjes plaatsen niet paste bij mij. Ieder mens is anders, maar ieder mens is prachtig. Ondanks dat ieder mens verschillend is zag ik elke keer weer dat als verschillende mensen samen werken er prachtige ding ontstaan.‘’

 • 1995
     

  1995 - Inschrijven universiteit

  Ik schreef mijzelf in voor de universiteit om technische bestuurskunde te studeren. Het was een mooie ervaring die vooral haaks stond op de manier hoe ik als docent tegen de wereld aan keek. Immers hoe kunnen mensen succesvol zijn als je ze niet zelf laat ontdekken hoe de werkelijkheid in elkaar zit? Wat doe je met intelligentie als je nooit hebt geleerd hoe je met mensen om moet gaan, hoe je in een team werkt en hoe je creativiteit toepast in je dagelijkse werk? Na één jaar stopte ik met de universiteit en deed verschillende toegepaste opleidingen die in mijn ogen zinvol waren.

 • 1994
     

  1994 - 2e graads lesbevoegdheid

  Stef behaalde zijn 2e graads lesbevoegdheid en ging voor de klas staan.
  ‘’Ik wilde kinderen uitdagen en leren hun handen te gebruiken zodat ze in staat zouden zijn dingen te maken. Het geeft immers een geweldig gevoel, een overwinning op jezelf als je met zelf verworven kennis een bruikbaar iets kunt maken! Uiteindelijk heb ik drie jaar met veel plezier voor de klas gestaan maar ik wilde mijzelf verder ontwikkelen en besloot weer naar school te gaan.’’
  – Stef

 • 1985
     

  1985 - Diploma gehaald

  “Ik slaagde voor de LTS mechanische techniek. De vlag ging uit, immers ik was geen goede leerling. Ik worstelde met de theoretische vakken en had eigenlijk alleen interesse in de praktijk. Door de tegenslagen kreeg ik veel respect voor de docenten die mij telkens hielpen het beste uit mijzelf te halen. Als ik terugkijk is hier de basis gelegd om anderen te willen helpen’’.

 • 1975
     

  1975 - Liberia

  ‘’In 1975 verhuisde ik met mijn ouders en zusje naar Liberia, aan de westkust in Afrika. Ik was 7 jaar oud, had geen vriendjes en sprak de taal niet. Mijn speelgoed zat samen met onze andere spullen in een grote houten kist die 4 maanden lang op een vrachtschip stond. Gebrek aan spullen maakte mij creatief en binnen no-time had ik vriendjes gevonden. Van een kartonnen doos maakten wij samen een kasteel en later een raceauto. Voor onze vriendschap maakte het niks uit dat ik blank was en andere normen en waarden had, wij maakten samen heel veel plezier!’’

Review:
 • Review Blauwe Aventurijn, Utrecht

  Onderstaande review van de Blauwe Aventurijn uit Utrecht zijn we super blij mee! Beste Yopples, Sinds een jaar gebruiken wij Yopples in onze groepen: vanaf groep 1 tm 8. Graag deel ik enkele ervaringen van leerkrachten met jullie.

  Lees meer

 • OBS Oog in Al, Montessori

  Onderstaande feedback kregen wij vanuit het Montessori onderwijs in Utrecht. Als school Montessori geaccrediteerde school voor primair onderwijs vinden we het belangrijk om kinderen zelfstandig aan de slag te kunnen laten gaan met materiaal voor ruimtelijke ontwikkeling. Wanneer er ook nog samengewerkt kan worden is dat een sterk pluspunt. Het materiaal van Yopples blijkt daarvoor een goed hulpmiddel.

  Lees meer

 • Marstyle

  'We hebben de YOPPLES nu 2 weken in huis en mijn kinderen spelen er nog altijd veel mee en combineren het ook graag met ander speelgoed: verkleedkleren, schatten, tienerpoppen en knuffels… Ik ben zelf bijzonder enthousiast over de educatieve waarde en veelzijdigheid. Naar mijn mening is dit een ideaal concept om kinderen uit te dagen'.

  Lees meer

 • mamaliefde.nl

  Vlakkies is ontzettend veelzijdig speelgoed waarbij de fantasie van je kinderen de grens is. Perfect geschikt als constructief speelgoed, maar ook om te ontdekken en rollenspel mee te spelen. Oftewel het perfecte open-end play waarbij het kind zijn eigen spel kan bedenken en waar ik groot voorstander van ben.

  Lees meer

 • Buitenschoolse opvang Kids Aktief Amsterdam

  Ik mocht een probeerpakket YOPPLES ontvangen voor de BSO’s. Na de doos te hebben uitgepakt stond er binnen mum van tijd een soort zelfgebouwd IKEA kastje van allerlei kleuren met aparte vakjes om spullen in op te bergen. Ik was zelf verbaasd over de kwaliteit van het gebouwde, stevig en solide.

  Lees meer

 • Basisschool De Twee Wieken

  Sinds een half jaar gebruik ik de YOPPLES ion mijn kleutergroep. De kinderen reageerden vanaf het eerste begin enthousiast op de mooie, stevige, kleurige platen. Na een korte instructie over het verbinden konden mijn leerlingen er meteen mee aan de slag. Er ontstonden al snel prachtige bouwwerken, van torens en tunnels tot dierenhokken en hinkelbanen, er zijn zoveel mogelijkheden...

  Lees meer

Wil jij meer weten over Yopples in het basisonderwijs?

Download dan nu de brochure, en lees alles over Yopples in het basisonderwijs!
download brochure