Eindeloze mogelijkheden voor
urenlang plezier

Bekijk Video

Samenwerkend leren

Samenwerkend leren, ook wel coöperatief leren genoemd, kenmerkt zich door het samen leren van kinderen met verschillende niveau’s. Samenwerken heeft positieve invloed op de sociale en cognitieve ontwikkeling van een kind. Leerlingen die in coöperatieve groep worden ingedeeld vullen elkaars mindere kanten aan, geven elkaar uitleg en informatie en discussiëren over de stof.

Met een heterogene samenstelling van leergroepen hebben leerlingen van hoge en lagere niveau’s baat bij coöperatief leren. Leerlingen met een hoog niveau presteren meer als zij samenwerken met leerlingen die een lager niveau hebben. Daarnaast leren de leerlingen met een hoog niveau hoe zij de stof op een andere manier moeten bekijken en ontdekken ze nieuwe leerstrategieën doordat zij de stof onderwijzen aan aan lagere niveau’s.

De leerling met een hoog niveau op een bepaald vak kan genoeg aandacht geven om de stof uit te leggen aan de leerlingen in zijn groep, waarbij de leerlingen met een minder hoog niveau ook leren van de leerstrategieën van de andere leerling. Als er een groepje leerlingen samen wordt gezet waarbij elk kind goed is in een onderdeel van de opdracht zullen leerlingen elkaar optimaal stimuleren.

YOPPLES

In coöperatieve leergroepen komt YOPPLES heel goed tot zijn recht. Samen complexe bouwopdrachten uitvoeren waarbij samenwerking en ruimtelijk inzicht noodzakelijk is. Door het bouwen met YOPPLES worden de 21e eeuwse vaardigheden gestimuleerd, die kinderen tijdens het coöperatief leren nog eens extra stimuleren door elkaar te ondersteunen.

Review:
 • Review Blauwe Aventurijn, Utrecht

  Onderstaande review van de Blauwe Aventurijn uit Utrecht zijn we super blij mee! Beste Yopples, Sinds een jaar gebruiken wij Yopples in onze groepen: vanaf groep 1 tm 8. Graag deel ik enkele ervaringen van leerkrachten met jullie.

  Lees meer

 • OBS Oog in Al, Montessori

  Onderstaande feedback kregen wij vanuit het Montessori onderwijs in Utrecht. Als school Montessori geaccrediteerde school voor primair onderwijs vinden we het belangrijk om kinderen zelfstandig aan de slag te kunnen laten gaan met materiaal voor ruimtelijke ontwikkeling. Wanneer er ook nog samengewerkt kan worden is dat een sterk pluspunt. Het materiaal van Yopples blijkt daarvoor een goed hulpmiddel.

  Lees meer

 • Marstyle

  'We hebben de YOPPLES nu 2 weken in huis en mijn kinderen spelen er nog altijd veel mee en combineren het ook graag met ander speelgoed: verkleedkleren, schatten, tienerpoppen en knuffels… Ik ben zelf bijzonder enthousiast over de educatieve waarde en veelzijdigheid. Naar mijn mening is dit een ideaal concept om kinderen uit te dagen'.

  Lees meer

 • mamaliefde.nl

  Vlakkies is ontzettend veelzijdig speelgoed waarbij de fantasie van je kinderen de grens is. Perfect geschikt als constructief speelgoed, maar ook om te ontdekken en rollenspel mee te spelen. Oftewel het perfecte open-end play waarbij het kind zijn eigen spel kan bedenken en waar ik groot voorstander van ben.

  Lees meer

 • Buitenschoolse opvang Kids Aktief Amsterdam

  Ik mocht een probeerpakket YOPPLES ontvangen voor de BSO’s. Na de doos te hebben uitgepakt stond er binnen mum van tijd een soort zelfgebouwd IKEA kastje van allerlei kleuren met aparte vakjes om spullen in op te bergen. Ik was zelf verbaasd over de kwaliteit van het gebouwde, stevig en solide.

  Lees meer

 • Basisschool De Twee Wieken

  Sinds een half jaar gebruik ik de YOPPLES ion mijn kleutergroep. De kinderen reageerden vanaf het eerste begin enthousiast op de mooie, stevige, kleurige platen. Na een korte instructie over het verbinden konden mijn leerlingen er meteen mee aan de slag. Er ontstonden al snel prachtige bouwwerken, van torens en tunnels tot dierenhokken en hinkelbanen, er zijn zoveel mogelijkheden...

  Lees meer

Wil jij meer weten over Yopples in het basisonderwijs?

Download dan nu de brochure, en lees alles over Yopples in het basisonderwijs!
download brochure